Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 HV weg letsel (THV: Licht) Breemarsweg Laan Hart van Zuid Hengelo 051171

Het weer in Twente
Het is   10.2 °
Windrichting  WNW


Buienradar

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw

  • 27-07-2015 - Borne - Op zondag 26 juli heeft een grote brand gewoed in een speciaalzaak voor vijver en aquarium benodigdheden. Het bedrijf maakt onderdeel uit van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Industriestraat in Borne. De brandweer wist uitbreiding naar overige bedrijven in het pand te voorkomen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

    Omstreeks 22.30 uur kreeg de brandweer melding van een industriebrand aan de Industriestraat in Borne. Bij aankomst van de eerste eenheid trof de brandweer een brand in speciaalzaak voor vijver en aquarium benodigdheden. Vrijwel direct na aankomst is er opgeschaald naar grote brand om met drie blusvoertuigen en een autoladder de brand te bestrijden. De brandweer heeft overslag naar overige bedrijven in het pand weten te voorkomen. Wel hebben deze bedrijven hebben grote rook- en waterschade opgelopen. Een aantal vissen heeft de brand niet overleefd. Rond 0.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

    De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling. Omdat rook nooit gezond is adviseerde de brandweer aan omwonenden en omliggende bedrijven ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. De oorzaak van de brand is onbekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

    Brandweer Twente heeft drie blusvoertuigen uit Borne, Hengelo en Almelo en een autoladder uit Hengelo en enkele ondersteunende eenheden bij de brand ingezet. Het gaat hier om ca 25 brandweermensen.

  • Ga naar het artikel van: Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw