Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 HV weg materieel (gekant./op kop) (vrachtwagen) Afinkstraat Westerval Enschede 054171

Het weer in Twente
Het is   13.6 °
Windrichting  WZW


Buienradar

Grote brand autowasserette Grintweg

 • 14-01-2015 - Almelo - Op woensdag 14 januari heeft een hevige brand gewoed aan de Grintweg in Almelo. In het pand is een autowasserette en een wegbelijningsbedrijf gevestigd. Bij de brand zijn geen personen betrokken geweest. De brandweer voorkomt uitbreiding naar het naastgelegen autobedrijf. De oorzaak van de brand wordt nader onderzocht.

  Omstreeks half negen in de ochtend kreeg de brandweer een melding van een industriebrand aan de Grintweg in Almelo. In het pand waren twee bedrijven gevestigd, een wegbelijningsbedrijf en een autowasserette. De brand is vermoedelijk ontstaan in het wegbelijningsbedrijf.

  Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan en is gelijk gestart met het verkennen naar mogelijke personen in het pand. Al snel kon geconcludeerd worden dat er niemand meer aanwezig was. Prioriteit bij de brandbestrijding lag op uitbreiding voorkomen naar het naastgelegen autobedrijf.

  Bij de brand kwam veel rook vrij, de brandweer heeft geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en werd de Weezebeeksingel door de politie voor al het verkeer afgesloten. De meetploegen hebben geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten, er was geen gevaar voor de omgeving.

  Binnen een uur had de brandweer de brand onder controle en wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar het naastgelegen autobedrijf. Het pand met de wegbelijningsbedrijf en autowasserette kan door de brand als verloren worden beschouwd.

  Brandweer Twente heeft personeel en materieel van meerdere kazernes van Brandweer Twente ingezet bij deze brand. Het gaat hier om ongeveer vijftig brandweermensen.

  De brand is vermoedelijk ontstaan door laswerkzaamheden, dit wordt nader onderzocht. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

  Bron: BrandweerTwente

 • Ga naar het artikel van: Grote brand autowasserette Grintweg