Laatse alarmmelding: P 2 BTW-02 DV Brw Steijnstraat Hengelo 051151

Het weer in Twente
Het is   2.1 °
Windrichting  NW


Buienradar

20.000 kuikens omgekomen bij schuurbrand

 • 05-08-2013 - Albergen - Op maandag 5 augustus werd de brandweer gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Looweg in Albergen. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand in een uitloopschuur. De 20.000 kuikens in de brandende stal konden helaas niet gered worden.

  Omstreeks 11.40 uur werd Brandweer Twente gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Looweg in Albergen. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand in een uitloopstal bij een pluimveebedrijf. Het was een korte en hevige brand die gepaard ging met veel rookontwikkeling.

  Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan maar helaas konden de 20.000 kuikens in de brandende uitloopschuur niet worden gered. De uitloopschuur kan als verloren worden beschouwd.

  De oorzaak van de brand is op dit moment niet bekend, wel is bekend dat de brand in de meterkast is ontstaan.

  In de directe omgeving (op het erf van het pluimveebedrijf en in een naastgelegen weiland) van de schuur is asbest aangetroffen Een gespecialiseerd bedrijf wordt ingeschakeld om de asbest op te ruimen.

  Brandweer Twente heeft personeel en materieel van de kazernes Almelo, Vriezenveen, Hengelo, Rijssen, Tubbergen en Weerselo ingezet bij deze brand. Bij de bluswerkzaamheden heeft de brandweer ook een watercontainer ingezet die water uit het naastgelegen kanaal heeft gehaald.

  Nabluswerkzaamheden
  De brandweer is nog enkele uren bezig met nablussen. Op dit moment wordt een kraan ingezet om het gebouw uit elkaar te trekken. Daarnaast zijn er nog twee tankautospuiten aanwezig voor de nabluswerkzaamheden.

 • Ga naar het artikel van: 20.000 kuikens omgekomen bij schuurbrand