Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 HV weg letsel (THV: Licht) Breemarsweg Laan Hart van Zuid Hengelo 051171

Het weer in Twente
Het is   10.2 °
Windrichting  WNW


Buienradar

Zeer grote brand in bedrijfsloods Borne

 • 27-05-2015 - Borne - Op woensdag 27 mei heeft een grote brand gewoed in een bedrijfsloods aan de Steenbakkersweg in Borne. De bedrijfsloods is door de brand grotendeels verwoest. Bij de brand is asbest verdacht materiaal vrijgekomen. Dit is terecht gekomen in de directe omgeving van het pand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

  Omstreeks 09.00 uur kreeg de brandweer melding van een industriebrand aan de Steenbakkersweg in Borne. Bij aankomst van de eerste eenheid trof de brandweer een uitslaande brand in een opslagloods. De brandweer heeft direct opgeschaald naar zeer grote brand om met vier blusvoertuigen en een hoogwerker de brand te bestrijden. Rond 10.15 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het pand bestaat uit twee aaneengesloten hallen. Een van deze hallen is door de brand grotendeels verwoest. De andere hal heeft rook- en waterschade opgelopen.

  Bij de brand is asbest verdacht materiaal vrijgekomen en neergeslagen op het terrein van de bedrijfsloods. Dit gebied is afgezet en wordt later opgeruimd.

  De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling. Omdat rook nooit gezond is adviseerde de brandweer aan omwonenden en omliggende bedrijven ramen en deuren te sluiten. Een meetploeg van de brandweer heeft metingen verricht naar concentraties van gevaarlijke stoffen in de rook. Uit de resultaten blijkt dat er geen verhoogde concentraties zijn gemeten en er dus geen sprake was van gevaar voor de omgeving.

  Brandweer Twente heeft vier blusvoertuigen, een hoogwerker en ondersteunende eenheden zoals tankwagens en een groot water transportsysteem bij de brand ingezet. Het gaat hier om ca 40 brandweermensen.

  De oorzaak van de brand is niet bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

  Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

 • Ga naar het artikel van: Zeer grote brand in bedrijfsloods Borne