Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 HV weg materieel (gekant./op kop) (vrachtwagen) Afinkstraat Westerval Enschede 054171

Het weer in Twente
Het is   16.7 °
Windrichting  NW


Buienradar

Grote brand woning aan de DS van Kriekenstraat

  • 25-12-2014 - Haaksbergen - Een woning in de Ds. van Kriekenstraat in Haaksbergen is door een brand onbewoonbaar. De brandweer weet overslag naar de twee naastgelegen woningen te voorkomen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

    Op eerste kerstdag rond 22.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Ds. van Kriekenstraat 46 in Haaksbergen. Het betrof in brand op de zolder van de woning. Uit de daken van de twee naastgelegen woningen kwam veel rook en daarom heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. Dit betekent dat we met drie blusvoertuigen en een hoogwerker naar de brand zijn gereden. Door een snelle inzet is overslag naar de twee naastgelegen woning voorkomen. Van de woning waar de brand is ontstaan, zijn de eerste verdieping en de zolder volledig uitgebrand. De woning is onbewoonbaar verklaard.

    De bewoonster was ten tijde van het uitbreken van de brand in de woning aanwezig. De overburen hebben de brand ontdekt en de bewoonster in veiligheid gebracht. De bewoners van de naastgelegen woningen waren niet thuis. Deze beide woningen hebben op de zolderverdieping rookschade.

    Omdat de vloer van de eerste verdieping naar de zolder is ingestort, kan de brandweer de brand niet meer van binnenuit bestrijden. Om de vuurhaard goed te kunnen bereiken, moet het dak deels gesloopt worden. We verwachten nog enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

    In totaal zijn ongeveer 20 brandweermensen van de kazernes uit Haaksbergen en Enschede ingezet om de brand te bestrijden.

  • Ga naar het artikel van: Grote brand woning aan de DS van Kriekenstraat