Laatse alarmmelding: P 2 BTW-02 DV Brw Steijnstraat Hengelo 051151

Het weer in Twente
Het is   2.1 °
Windrichting  NW


Buienradar

Drie woningen aan de Nieuwstraat onbewoonbaar door brand

  • 17-08-2013 - Oldenzaal - Drie woningen aan de Nieuwstraat in Oldenzaal zijn door brand onbewoonbaar geworden. De brand is ontstaan op nummer 54 en doorgeslagen naar de naastgelegen woningen. Er zijn geen gewonden gevallen. Er zijn vijf woningen ontruimd.

    Rond 01.00 uur kwam bij de brandweer de melding binnen van een brand een woning aan de Nieuwstraat 54 in Oldenzaal, er zou sprake zijn van een uitslaande brand. De brandweer is hierop uitgerukt met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. Bij het ter plaatse komen bleek uit nader onderzoek van de brandweer dat de brand was doorgeslagen naar de twee naastgelegen woningen (nummer 52 en 56). Hierop is opgeschaald naar grote brand en is nog een blusvoertuig gealarmeerd. De bewoners waren inmiddels uit de woning. Uit voorzorg zijn ook de bewoners van de huisnummers 50 en 58 uit hun woningen gehaald. In totaal zijn uit de vijf woningen 11 mensen ontruimd.

    Rond 02.30 uur kon het sein brandmeester gegeven worden. De brandweer verwacht nog wel enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden. De drie woningen waar de brand heeft gewoed, zijn onbewoonbaar verklaard, voor deze mensen wordt opvang geregeld. De bewoners van de woningen met huisnummer 50 en 58 kunnen morgen waarschijnlijk weer terug. Voor deze nacht is voor hen opvang geregeld.

    Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, de politie en de brandweer doen hier in de loop van de ochtend onderzoek naar.

  • Ga naar het artikel van: Drie woningen aan de Nieuwstraat onbewoonbaar door brand