Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 HV weg letsel (THV: Licht) Breemarsweg Laan Hart van Zuid Hengelo 051171

Het weer in Twente
Het is   10.2 °
Windrichting  WNW


Buienradar

Zeer grote brand aan de Turbinestraat

 • 30-03-2016 - Hengelo - Op woensdag 30 maart is een productiehal van een ijsfabriek aan de Turbinestraat in Hengelo door brand verwoest. De brandweer wist uitbreiding van de brand naar een naastgelegen taxibedrijf en twee flatgebouwen te voorkomen. Bij de brand kwam veel rook vrij. Door de draaiende wind hadden delen van Hengelo en Borne hinder van de rookontwikkeling. NL alert is ingezet om inwoners te waarschuwen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

  Omstreeks 00.30 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in een bedrijfspand aan de Turbinestraat in Hengelo. Bij aankomst troffen de eerste eenheden een uitslaande brand in een productiehal van een ijsfabriek. Het aanwezige personeel had zichzelf al in veiligheid gebracht. Vanwege gevaar voor brandoverslag naar twee naastgelegen flatgebouwen en om uitbreiding van de brand te voorkomen schaalde de brandweer op naar zeer grote brand. De brandweer heeft acht blusvoertuigen ingezet om de brand te bestrijden. Aan de buitenzijde van het pand werd een stikstof-tank aangestraald door de brand. De brandweer heeft direct deze tank gekoeld zodat deze niet betrokken raakte bij de brand. Rond 03.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De productiehal is door de brand volledig verloren gegaan. Uitbreiding naar de twee flatgebouwen zijn voorkomen. Ook wist de brandweer een taxibedrijf te behouden.

  De bewoners van de twee flatgebouwen moesten door de brand de woning verlaten. Zij zijn tijdelijk opgevangen in het Gilde college. Ook medewerkers van het bedrijf werden opgevangen in gebouw van de tennisvereniging.

  De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. Delen van Hengelo en Borne ondervonden hinder van de rook. De brandweer heeft metingen verricht naar concentraties van gevaarlijke stoffen in de rook. Er zijn geen verhoogde concentraties gemeten en er was dus geen sprake van gevaar voor de omgeving. Omdat er wel sprake was van stankoverlast zijn inwoners ge´nformeerd door middel van NL Alert. Zij kregen het advies om ramen en deuren te sluiten.

  De oorzaak van de brand is niet bekend, dit wordt nader onderzocht.

  In totaal is de brand door ongeveer 60 brandweermensen bestreden. Na verschijning van dit bericht verwacht de brandweer nog enkele uren bezig te zijn met nablus werkzaamheden.

 • Ga naar het artikel van: Zeer grote brand aan de Turbinestraat