Laatse alarmmelding: Aanrijding letsel Ypkemeulestraat Enschede

Het weer in Twente
Het is   18.4 °
Windrichting  WNW


Buienradar

Grote intergrale handhavingscontrole in Enschede en Haaksbergen

07-10-2011
Twente - De Politie Twente heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Douane, Rijksdienst voor Wegverkeer, handhavingsdienst van de gemeente Enschede en de vreemdelingendienst van de Politie Twente op donderdag 6 oktober een grote controle uitgevoerd.

De controle werd op diverse locaties in Enschede en Haaksbergen gehouden. Het doel van de controle is de veiligheid in het verkeer te vergroten, waarbij ook naar de technische staat van voertuigcombinaties werd gekeken. Daarnaast werd gekeken of voertuigen en/of de bestuurders op enigerlei wijze gesignaleerd staan. Ook overlast in de wijken werden gehandhaafd.
Door de Belastingdienst werd voor 1,2 miljoen euro en 79 auto’s beslag gelegd. Negen auto’s werden ter plaatse in beslag genomen door de Belastingdienst en er werd voor ruim 14.000 euro contant geld geïnd in verband met achterstallige belastingen.

Door de Politie werd voor ruim 2500 euro aan openstaande boetes geïnd en bijna 100 processen-verbaal uitgeschreven.

Proces-verbaal werd onder andere opgemaakt voor:
Het niet dragen van een gordel, het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs, geen geldig APK, het overschrijden van de maximum snelheid, diverse gladde banden werden aangetroffen op de voertuigen, het onterecht voeren van handelaarskentekenplaten, niet afgedekte lading, rijden zonder geldig rijbewijs, het niet stoppen voor het rode verkeerslicht en niet hands-free telefoneren.

Door de handhavers van de gemeente Enschede werd op de Hegebeekweg 100 zakken wietafval aangetroffen. Op de Usselerveenweg en Ontginnigsweg en Usselerrondweg werd gedumpt huisraad en grof vuil aangetroffen. De gemeente zorgt voor het verwijderen van het afval.

Door Rijksdienst Wegverkeer werd geconstateerd dat mensen minder geld besteden aan de onderhoud van hun voertuigen. Dit gaat ten koste van de technische staat en veiligheid van de voertuigen.

Op de Hengelosestraat en Haaksbergerstraat in Enschede, Stationsstraat in Haaksbergen en in Lonneker werden ook (brom)fietsers gecontroleerd.
54 processen-verbaal werden op deze locaties uitgeschreven voor onder andere: opgevoerde bromfietsen, defecte fietsverlichting, geen voorrem bij een bromfiets, rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Met deze controles wil de politie de (verkeers)veiligheid vergroten. Want controles zorgen naast de verkeersveiligheid ook voor een schonere leefomgeving.


comments powered by Disqus