Laatse alarmmelding: Aanrijding letsel Oude Hengeloseweg Borne

Het weer in Twente
Het is   5.8 °
Windrichting  ZZO


Buienradar

Twee mannen aangehouden na achtervolging

13-07-2011
Almelo - Politie Twente heeft in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 juli na een achtervolging een 24-jarige man uit Leeuwarden en een 25-jarige man uit Franeker aangehouden.

Surveillerende agenten controleerden omstreeks 01.30 uur op de H.R. Holstlaan een auto met twee inzittenden. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor richting de Schoolstraat. Vervolgens reed de auto met hoge snelheid over de Violierstraat en de Burgemeester Ravenslootsingel. Hier keerde het voertuig en reed, wederom met hoge snelheid, dezelfde weg terug. Bij de kruising Nijreessingel reed hij door het rode verkeerslicht. Op de H.R. Holstlaan sloeg de auto linksaf richting Bornerbroek. Op de Pastoor Ossenstraat verloor de bestuurder de macht over het stuur en reed over de middengeleider en een verkeersgeleider. Vervolgens kwam de auto tot stilstand op de andere rijstrook. De agenten zetten hun dienstvoertuig voor de auto, maar de bestuurder gaf weer gas en reed opzettelijk tegen de politieauto aan. De agenten konden de mannen hierna aanhouden.
Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau. Tijdens zijn arrestatie was de 25-jarige bestuurder erg recalcitrant; hij beledigde de agenten en gaf in de politieauto één van de agenten een kopstoot. Agenten vermoedden dat de man alcohol had genuttigd, hij wilde echter niet meewerken aan een ademanalyse. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Meerdere processen-verbaal zijn opgemaakt: voor het inrijden op de politieauto, weigeren ademanalyse, rijden zonder rijbewijs, belediging en mishandeling agent. Zijn 24-jarige passagier bleek nog een boete open te hebben staan. Beiden zijn ingesloten in het Politie arrestantencentrum. De politie doet onderzoek naar de mannen.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.comments powered by Disqus