Laatse alarmmelding: P 5 BTW-02 BR berm-/bosschage Brugstraat Almelo 053131

Het weer in Twente
Het is   2.9 °
Windrichting  ZZW


Buienradar

Veel pakjes sigaretten weggenomen bij inbraak

10-03-2017
Hengelo - Mogelijk zelfde daders actief als bij vorige snelkraak.

Op vrijdag 10 maart 2017 omstreeks 3.50 uur hebben twee onbekende personen een inbraak gepleegd bij de Albert Heijn aan de Uitslagweg in Hengelo. De mannen hebben zich toegang verschaft tot de winkel door een ruit , aan de linkerzijde van het pand bij een nooduitgang, te vernielen. De mannen hebben de rolluik geforceerd waarachter pakjes sigaretten lagen. Deze werd door hen meegenomen in een dekbedovertrek.

Mogelijk zelfde daders

De wijze waarop de mannen te werk gingen lijkt op de eerdere inbraak op 23 februari rond 3.30 uur. Toen werd ook bij de Albert Heijn aan de Straatsburg in Hengelo op dezelfde wijze voor ruim 5000 euro aan tabakswaren gestolen. De politie heeft het vermoedelijk dat het mogelijk om dezelfde daders gaat. De bewakingsbeelden zijn veiliggesteld voor nader onderzoek. Daarop is te zien hoe de beide personen geheel in het zwart gekleed zijn en handschoenen aan hadden.

Gestolen scooter

De daders zijn er vandoor gegaan op een scooter. De crèmekleurige scooter is een paar uur later aangetroffen aan de Hammerfeststraat in Hengelo. Uit onderzoek is gebleken dat de scooter, van het merk ‘La Souris retro’ de avond ervoor, donderdag 9 maart omstreeks 19.30 uur is gestolen. De scooter stond toen voor een woning aan de Munsterstraat in Hengelo.

De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben of informatie weten die mogelijk met deze inbraak of de scooterdiefstal te maken heeft om zich te melden. Dat kan via de gratis opsporingstiplijn 0800 6070 of anoniem via Meld Misdaad anoniem 0800 7000. Tips doorgeven kan ook via het digitaal tipformulier.


comments powered by Disqus