Laatse alarmmelding: P 2 BTW-02 Liftopsluiting Kortelandstraat Enschede 054131

Het weer in Twente
Het is   5.6 °
Windrichting  NNW


Buienradar

Politie houdt veelpleger op gestolen scooter aan

16-02-2017
Enschede - De man had in de buddyseat van de gestolen scooter een geprepareerde ‘gaptas’ gestopt.

Politieagenten zagen in de binnenstad van Enschede een man lopen. De man herkenden ze als een hun ‘bekende’ 34-jarige veelpleger uit Enschede Ze hielden de man een tijdje in de gaten en zagen dat hij een geprepareerde plastic tas, zogenaamde ‘gaptas’ bij zich droeg.

De agenten volgenden de man terwijl hij bij diverse winkels naar binnen liep. De man liep met zijn tas, zonder inhoud, op een gegeven moment naar de fietsenstalling van de hogeschool. Daar haalde hij een retro scooter uit de stalling. De agenten trokken het kenteken na en ontdekten dat de scooter als gestolen stond geregistreerd. Deze informatie deelden ze met de overige agenten die op straat waren. Er werd tevens doorgegeven waar de man met de scooter zich bevond en toen hij door had dat de politie hem in de gaten had probeerde hij te vluchten op de scooter. Om zijn aanhouding te voorkomen reed de man onder andere door het rode verkeerslicht en botste tegen een passerende personenauto aan. Hij kwam bij deze botsing ten val, stond op en rende weg. Hij werd echter, al rennend, door de politieagenten ingehaald. Op de Oldenzaalsestraat is hij aangehouden en daarna geboeid afgevoerd. De scooter , die was gestolen op 22 juni 2016 op het GJ van Heekplein, is evenals de ‘gaptas’ voor nader onderzoek in beslag genomen.

De gegevens van de bestuurder van de passerende auto werden door de agenten genoteerd. Op het politiebureau bleek ook dat de 34-jarige man geen geldig rijbewijs had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


comments powered by Disqus