Laatse alarmmelding: Activering

Het weer in Twente
Het is   2.1 °
Windrichting  NW


Buienradar

Vrouw wordt verdacht van pinnen met gestolen pas

05-01-2017
Enschede - In mei 2016 is de pinpas gestolen bij een bejaard echtpaar na een babbeltruc

Op zaterdag 28 mei 2016 hebben twee onbekende vrouwen zich door middel van een babbeltruc toegang verschaft in de woning van een bejaard echtpaar aan de Keteldiepstraat in Enschede. Na dit ‘bezoek’ bleek dat het geldkistje, waarin geld zat van een vereniging waarvan de bewoner penningmeester is, was weggenomen. Tevens lag in het kistje een pinpas met een papiertje waarop de pincode stond. De bewoonster, een 82-jarige vrouw deed aangifte van deze diefstal.

Op een gegeven moment is er gepind met de pas van de vereniging. De gegevens van de bewakingsbeelden zijn gevorderd en een politieman herkende één van de vrouwen die in beeld stond. Hij meende een 45-jarige vrouw uit Rosmalen te herkennen die hij een maand eerder had verhoord omdat ze werd verdacht van een ander misdrijf.

De beelden van de bewakingscamera zijn ook getoond aan politieagenten in Rosmalen. Zij herkenden ook de vrouw, als de 45-jarige inwoonster van Rosmalen.
De vrouw is op woensdag 4 januari buiten heterdaad, op last van de Officier van Justitie, door de politiemannen uit Twente aangehouden in ’s-Hertogenbosch. Daar wordt zij nader gehoord over haar betrokkenheid bij diefstal uit de woning aan de Keteldiepstraat.


comments powered by Disqus