Laatse alarmmelding: P 2 BTW-01 Liftopsluiting Singraven Backenhagenlaan Hengelo 051131

Het weer in Twente
Het is   1.9 °
Windrichting  Z


Buienradar

Inbreker vlucht met klaarstaande taxi

30-12-2016
Enschede - Dankzij alerte getuigen kon de inbreker en een vrouw, die verdacht wordt van medeplichtigheid, kort na de inbraak worden aangehouden.

Op donderdag 29 december omstreeks 20.28 uur kwam er een melding binnen bij de politie van een inbraak in een kapsalon aan de Haaksbergerstraat in Enschede. De gealarmeerde politie werd aangesproken door drie getuigen. De mannen hadden gezien hoe een onbekende man de ruit van de deur van de kapsalon had vernield, naar binnen was geklommen en geld had weggenomen. Een 37-jarige getuige heeft nog getracht om de inbreker tegen te houden echter deze werd zo agressief dat hij hem moest laten gaan. Een andere getuige zag dat de inbreker in een taxi was gestapt. De getuigen hebben aan de politieagenten het signalement van de inbreker gegeven.

De politie heeft de eigenaar van de kapsalon gewaarschuwd en zijn op zoek gegaan naar de betreffende taxi. Deze werd aangetroffen op de Oude Markt in Enschede. De chauffeur vertelde dat hij een man en een vrouw in zijn taxi had vervoerd. Hij moest op een gegeven moment even wachten op de Blekerstraat alwaar de man even was uitgestapt. Toen zijn passagier terugkwam vond de chauffeur hem nerveus, opgefokt en hij moest van hem snel wegrijden.

De man en vrouw waren uitgestapt aan Het Oosterveld. Daar weigerde ze de taxichauffeur te betalen. Het was de politie reeds duidelijk wie de vrouw was en waar ze zou wonen. Hierop zijn agenten naar haar woning gegaan en troffen daar een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De vrouw, 30 jaar en de man, 25 jaar, beiden uit Enschede zijn aangehouden omdat zij verdacht worden van de inbraak in de kapsalon. Het stel is voor nader onderzoek opgesloten in het politie-arrestantencentrum in Borne.


comments powered by Disqus