Laatse alarmmelding: Aanrijding letsel Ypkemeulestraat Enschede

Het weer in Twente
Het is   19.5 °
Windrichting  WNW


Buienradar

Drie mannen verdacht van diefstallen auto’s en gereedschap

29-12-2016
Enschede - Mede dankzij informatie uit de Whatsappgroep van omwonenden kreeg het onderzoeksteam waardevolle aanwijzingen om tientallen misdrijven te onderzoeken.

Nadat er op vrijdag 22 april twee auto’s, een Audi A4 en een Audi Q5, waren gestolen in Duiven startte de politie een onderzoek. Het spoor leidde dezelfde dag naar een garagebox aan de Bentstraat in Glanerbrug. Nadat de agenten de garagebox hadden geopend troffen ze daar de gestolen Audi’s uit Duiven aan. Tevens troffen ze meerdere onderdelen aan van gestripte voertuigen.

Onderdelen aangetroffen van 26 gestolen auto’s!

De forensische rechercheurs hebben in de garagebox een uitgebreid sporenonderzoek gehouden. De specialist voertuigcriminaliteit ontdekte dat de aangetroffen onderdelen van minimaal 26 verschillende gestolen voertuigen moeten zijn geweest. Tevens troffen de agenten veel gereedschap aan dat afkomstig was uit onder andere gestolen Volkwagen-transporter busjes die voornamelijk door Z.Z.P.-ers in de omgeving van Twente werden gebruikt. Hiervan is een gedeelte, waarvan serienummers of kenmerken bekend waren, teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Helaas is niet al het gereedschap terug te herleiden naar de rechtmatige eigenaar.

Waardevolle informatie in buurtwhatsapp

Tijdens het buurt onderzoek was het rechercheteam van de politie aangenaam verrast door de informatie die omwonenden met elkaar hadden gedeeld op hun gezamenlijke buurtwhatsapp. Hierin stond zeer waardevolle informatie die onder andere het onderzoeksteam heeft geholpen om op 15 november tot aanhouding van drie verdachten over te gaan.

De buurtbewoners hadden bijgehouden wanneer er verdachte situaties in hun omgeving plaatsvonden. Hierbij hebben ze kentekens van verdachte voertuigen genoteerd en foto’s gemaakt.
Één van de verdachten wordt tevens verdacht van betrokkenheid bij de diefstal c.q. heling van een Volkswagen Golf die op 7 oktober j.l. uit Enschede werd gestolen en op diezelfde dag in de Aalststraat te Hengelo werd aangetroffen.

Wapens bij doorzoeking aangetroffen

De drie aangehouden mannen komen allen uit Hengelo en zijn 38, 29 en 23 jaar oud. De 29-jarige zit nog steeds vast. Tijdens de doorzoeking van de woning van één van de verdachten is een vuurwapen met scherpe munitie, een taser en gereedschap waarmee de beveiliging en vergrendeling van auto’s onklaar gemaakt kan worden aangetroffen.

De politie sluit meerdere aanhoudingen van personen in dit onderzoek naar diefstal van auto’s, transporter-busjes en gereedschap niet uit.


comments powered by Disqus