Laatse alarmmelding: P 2 BTW-01 BR buiten Veenelandenweg Aadijk Almelo 053131

Het weer in Twente
Het is   5.4 °
Windrichting  N


Buienradar

Politie pakt hennep aan met hulp van buurtbewoners

30-11-2016
Twente - Vaak zijn het bezorgde buurtbewoners die anoniem een tip geven. Of verhuurders die de boel niet vertrouwen. In veel gevallen kan de politie hennepkwekerijen oprollen met de hulp van mensen die zich zorgen maken over de veiligheid in hun eigen buurt. In Twente heeft de politie op deze manier al zeven kwekerijen en een drogerij opgerold deze week, meer dan 2600 planten werden vernietigd.

Agent zit in kamer met hennepplanten
Bijna altijd wordt de stroom voor hennepkwekerijen illegaal afgetapt, en daarmee ontstaan onveilige situaties. De elektriciteit wordt zo aangelegd dat er snel brand kan ontstaan. Deze week werden dit soort gevaarlijke kwekerijen gevonden in een flat en in woonhuizen, waar soms zelfs kinderen vlakbij de kwekerij sliepen.

In Enschede werd maandag een kwekerij opgerold in een huis aan de Maanstraat, waar 400 planten stonden. Er waren verschillende meldingen bij Meld Misdaad Anoniem binnengekomen omdat mensen verdachte mannen rond het huis zagen. Dezelfde dag werd in een schuur aan de Nijverdalsestraat in Wierden een hennepdrogerij in een schuur gevonden. Agenten hebben 48 kilo henneptoppen in beslag genomen.

Kwekerij in een flat
Op dinsdag werd in Losser aan de Nijverheidsstraat een kwekerij van 200 planten opgerold in een bedrijfsgebouw, voorbijgangers hadden een henneplucht geroken waarna de politie in actie kwam. In Almelo werden vijf kwekerijen opgerold. Er kwamen anonieme meldingen over een huis aan de Arienshof, daar bleek een kwekerij van ruim 450 planten in een huis te staan. Aan de P.C. Boutenstraat werd een grote kwekerij in een flatgebouw gevonden na een stroomstoring. Er stonden 700 planten en bijna 2400 hennepstekken in de flat.

Aan de Slangenburg vond de politie 300 hennepplanten, bij een eerdere actie in de straat kregen agenten een tip. In de Deldensestraat stonden 300 planten in een onbewoond huis, en aan de Nicolaas Beetstraat stonden 250 planten in een schuur. In beide gevallen waren er anonieme meldingen binnengekomen.


comments powered by Disqus