Laatse alarmmelding: P 2 BTW-02 Leefmilieu Kindercentrum Twente Schalkburgerstraat Hengelo 051131

Het weer in Twente
Het is   3.1 °
Windrichting  ONO


Buienradar

Grote verkeerscontrole, bijna 30 mensen rijden te hard of bellen achter het stuur

16-11-2016
Borne - Mensen die veel te hard rijden, bellen achter het stuur met de telefoon in hun hand en een vrachtwagen met een lading die het zicht voor andere weggebruikers belemmerd. Een kleine opsomming van de overtredingen die de politie vandaag heeft geconstateerd bij een controle op knooppunt Azelo (A1/A35)

Agenten bij incident op snelweg
De controle richtte zich vooral op het weefvak, waar beide snelwegen in elkaar overgaan. Agenten betrapten zeventien mensen die te hard reden. Vijftien automobilisten hadden geen gordel om, en twaalf bestuurders zaten met de telefoon in hun hand te bellen achter het stuur.

Daarnaast werden er ook technische gebreken geconstateerd, bijvoorbeeld een auto zonder APK of met een kapot remlicht. Ee vrachtwagen was zo beladen dat andere weggebruikers onvoldoende zicht meer hadden, een andere vrachtwagen bleek overbeladen te zijn.

Al deze overtreders hebben een proces-verbaal of boete gekregen. De controle werd georganiseerd in samenwerking met andere organisaties, zoals het ROV en RDW. Ook de Belastingdienst deed mee. Er werd voor 47-duizend euro aan openstaande belastingschulden geďnd. Zes auto’s werden in beslag genomen en direct afgevoerd, op tien andere auto’s is ook beslag gelegd maar deze zijn niet afgevoerd.


comments powered by Disqus