Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 OMS brandmelding Aveleijn Berflo-Es Thomasstraat Hengelo 051131

Het weer in Twente
Het is   9.4 °
Windrichting  ZZW


Buienradar

Jeugdige Instagram-vuurwerkhandelaars aangehouden

04-11-2016
Hengelo - Politie speurt ook op Instagram naar strafbare feiten. Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en veroorzaakt jaarlijks veel schade en letsel.

Op donderdag 3 november 2016 hebben politiemedewerkers van het basisteam in Hengelo een actie gedraaid op jongeren die via Instagram illegaal vuurwerk aanboden. De agenten hebben via social media een afspraak met de jongens gemaakt en hen op heterdaad aangehouden aan de Lage Weide in Hengelo. Vier jongens, 14 jaar, 18 jaar en twee jongens van 16 jaar, uit Hengelo wilden 160 nitraten afleveren. Tijdens hun aanhouding ging de veertienjarige jongen er vandoor. Hij werd echter ingehaald door de politieagenten en tijdens zijn fouillering bleek dat hij 14 eenheden weed en 12 eenheden hasj in zijn onderbroek had. Hiervoor krijgt de jongen ook een proces-verbaal. Een vijfde jongen, die bij de aangehouden vier jongens hoort, fietste er bij het zien van de politie vandoor maar de agenten kennen zijn identiteit.

In de woning van de zestienjarige hoofdverdachte werden twee lege dozen aangetroffen waar vuurwerk in had gezeten. De jongens zijn in verzekering gesteld maar mogen, gezien hun jeugdige leeftijd, thuis verblijven.

De politie is actief op social media en ook in Twente speuren de dienders steeds vaker naar strafbare feiten die zichtbaar zijn op het world wide web. Tevens wil de politie ouders alert maken op de gevaren. Het opslaan van illegaal vuurwerk in een woning is levensgevaarlijk en veroorzaakt jaarlijks veel schade en letsel.


comments powered by Disqus