Laatse alarmmelding: Bel OC Hengelo (politie) aub

Het weer in Twente
Het is   7.4 °
Windrichting  NNW


Buienradar

Man aangehouden wegens mishandeling agent

01-08-2016
Hengelo - De politie hield zondagochtend in Hengelo een 32-jarige inwoner van die plaats aan nadat hij een agent had geslagen. De agent liep hierdoor letsel op aan zijn oor en gebit.

Aanhouding winkeldief
Agenten waren omstreeks 07.00 uur op het Marktplein bezig met de afhandeling van een incident dat eerder die ochtend had plaatsgevonden. Twee omstanders, waaronder de 32-jarige, belemmerden de agenten in hun werk en gedroegen zich zeer vervelend in de richting van de politie. De mannen werden meerdere keren gevorderd weg te gaan, maar voldeden hier niet aan. En van de agenten duwde de 32-jarige weg. De man kwam vervolgens direct teruglopen, haalde vol uit en raakte de agent op zijn hoofd. Te hulp geschoten agenten hebben de man overmeesterd en afgevoerd naar het politiebureau. De gewonde agent moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Geweld tegen politiemensen
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.


comments powered by Disqus