Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 OMS brandmelding ZGT / Brandweeringang 5 Geerdinksweg Hengelo 059094 051131

Het weer in Twente
Het is   16.0 °
Windrichting  ZW


Buienradar

Twee mannen aangehouden voor diefstal van een oven

27-06-2016
Hengelo - Bij het wegnemen van de oven waren de gasleidingen doorgesneden waardoor er een gevaarlijke situatie was ontstaan. Brandweer heeft maatregelen genomen.

Surveillerende agenten zagen op maandag 27 juni omstreeks 1.18 uur, toen ze over de Industriestraat reden, een man op een paaltje zitten. De man trok de aandacht omdat de agenten op zoek waren naar een urgente vermissing van een man die avond. De agenten besloten daarop de man aan te spreken en keerden hun voertuig. De agenten zagen dat er nog een man kwam aanlopen vanuit een steegje. Bij het zien van de politie schrok de man en trok hij zijn handschoenen uit. Het was voor de agenten duidelijk dat de beide mannen bij elkaar hoorden. De agenten herkenden één van de mannen als zijnde een persoon die zich vaker zou bezighouden met diefstallen. De andere man, die op het paaltje zat, rende er plots vandoor.


Ze troffen later in het steegje, waar de man vandaan was gekomen, een groot apparaat, een oven, aan. De man, die ambtshalve bekend was met diefstallen, werd daarom aangehouden voor diefstal in vereniging. De man, 36 jaar uit Goor, was tijdens en na zijn aanhouding zeer recalcitrant. Hij bedreigde de politieagenten onder andere met de dood. De andere man is even later aangehouden door de politie toen hij werd opgespoord door de diensthond. Ook hij, 27 jaar uit Enschede, is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Uit onderzoek bleek dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Henry Dunantstraat in Hengelo. Daar was de aangetroffen oven weggenomen. De daders hadden de gasleiding doorgesneden waardoor er continue gas ontsnapte. Hierdoor was er een gevaarlijke situatie ontstaan omdat het gas in het volledige pand kon inlopen. De brandweer kwam daarom ter plaatse om het gaslek te repareren. De eigenaar van de oven heeft aangifte gedaan.


comments powered by Disqus