Laatse alarmmelding: P 2 BTW-02 Leefmilieu Kindercentrum Twente Schalkburgerstraat Hengelo 051131

Het weer in Twente
Het is   3.4 °
Windrichting  NNO


Buienradar

Snelle melding leidt tot aanhouding inbreker

05-06-2016
Borne - Dankzij getuigen die direct de politie belden toen ze een inbreker zagen, kon op zondag 5 juni een 27-jarige man uit Borne worden aanhouden. Hij wordt verdacht van een inbraak bij een horecagelegenheid aan de Grotestraat.

Omstreeks 2.30 hoorden getuigen glasgerinkel in de Grotestraat. Toen ze gingen kijken zagen ze een man tegen de ruit slaan van de horecagelegenheid. Ze belden direct de politie, waarna een aantal surveillerende agenten ter plaatse ging. De eerste agenten waren ca. 5 minuten na de melding ter plaatse. Omdat ze vermoedden dat de verdachte nog in het pand was, werd gewacht op een hondengeleider. Deze ging bij aankomst het pand in. De verdachte had zich verstopt, maar omdat hij in het donker kennelijk bewoog, kreeg de diensthond hem in de gaten. De man werd in zijn been gebeten en werd aangehouden.

De agenten ter plaatse gaven de getuigen een dikke pluim voor hun alertheid en het direct bellen van de politie toen ze een verdachte situatie zagen. Ook boden de getuigen de eigenaar van de horecazaak aan om mee te helpen de schade op te ruimen. Grote klasse!


comments powered by Disqus