Laatse alarmmelding: P 2 BTW-01 Dier op hoogte Wethouder Kampstraat Hengelo OV 054251

Het weer in Twente
Het is   12.6 °
Windrichting  NW


Buienradar

Rijbewijs ingevorderd van dronken automobilist

10-05-2016
Enschede - Een 23-jarige automobilist uit Enschede raakte maandag 9 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Ademanalyse en bloedproef
Maandag 9 mei omstreeks 18.20 uur kreeg de politie melding van een aanrijding in Holten waarbij de veroorzaker er vandoor was gegaan. De politie keek uit naar de bestuurder en trof deze op de snelweg richting Enschede aan. Daar reed de verdachte slingerend en met zeer hoge snelheden over de weg. Hij negeerde alle stoptekens van de politie. Diverse keren reed de man op de verkeerde weghelft en ontstonden er zeer gevaarlijke verkeerssituaties. Op de vlucht voor de politie reed de man naar Duitsland en kreeg de Nederlandse politie bijval van de Duitse politie. Daar kon de auto van de verdachte door de Duitse en Nederlandse politie worden klemgereden.
Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1.89 promille uit. Ook werd door een Duitse arts een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.


comments powered by Disqus