Laatse alarmmelding: Aanrijding letsel Demmersweg Hengelo OV

Het weer in Twente
Het is   5.3 °
Windrichting  ZZW


Buienradar

Verkeerscontrole Avondrood

22-04-2016
De Lutte - 100 voertuigen werden nagetrokken en bekeken door diverse controlerende instanties.

Op donderdag 21 april werd vanaf 15.30 uur tot 22.30 uur een verkeerscontrole met de naam : ‘Avondrood’ gehouden op de parkeerplaats Luttermolen aan de Kroepsweg in de Lutte.
De controle werd samen met de Koninklijke Marechaussee, het Grensoverschrijdende politieteam, de recherche, het woninginbraken team en de douane (met speurhond).
De actie had als doel het terugdringen van criminaliteit (waaronder het mobiel banditisme) en het vergroten van de veiligheid van de burgers. Er werd extra gecontroleerd op mensenhandel, woninginbraken, voertuigcriminaliteit en het aanwezig hebben van drugs.

Met behulp van de ANPR (Automatic NumberPlate Recongnition)werden de voertuigen geselecteerd die over de A1 reden. In totaal werden ongeveer 100 voertuigen met bestuurders en inzittenden gecontroleerd.

De volgende goederen zijn in beslag genomen: 5 gram marihuana, 9 gram hennep, viagra pillen en 4 gram cocaïne.
Een bestuurder kreeg een bon omdat hij de originele kentekenplaten niet op zijn voertuig had zitten. Een andere Nederlandse man werd gecontroleerd in een Duitse auto. Hij vertelde dat hij de auto zojuist had gekocht in Duitsland maar kon dit niet aantonen. De auto was voorzien van een uitvoerkenteken. De man wilde niet vertellen waar hij de auto had gekocht. Daarop werd de man aangehouden ter zake witwassen. Zijn Mercedes 220 werd in beslag genomen.


comments powered by Disqus