Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 OMS brandmelding Aveleijn Berflo-Es Thomasstraat Hengelo 051131

Het weer in Twente
Het is   9.8 °
Windrichting  ZZW


Buienradar

Wateroverlast door hennepkwekerij

07-04-2016
Enschede - Alerte getuige waarschuwde politie waardoor hennepkwekerij kon worden opgeruimd. Een 20-jarige man werd aangehouden.

Op woensdagavond 6 april kwam er omstreeks 23.30 uur een melding bij de politie dat getuigen bij een woning aan de Ahuislanden water naar beneden hoorden kletteren. De bewoner was niet thuis. De gealarmeerde politieagenten keken door de brievenbus in de voordeur en troffen een behoorlijke lekkage aan. Vanaf de bovenste verdieping stroomde het water via de trap naar beneden waar de vloer volledig onder water stond. De agenten zijn de woning ingegaan en hebben de waterkraan in de meterkast dichtgedraaid en het stroom eraf gezet.

Man aangehouden
Ze troffen geen persoon in de woning aan maar wel een in werking zijnde hennepplantage. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Op het moment dat de politie agenten in de dienstauto een aantal telefoontjes aan het plegen waren zagen ze een man het schuurtje van de betreffende woning betreden. De man had huissleutels van de woning. Hij is daarop aangehouden inzake de Opiumwet en overgebracht naar het politiearrestanten-centrum in Borne. Het betrof een 20-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De hennepkwekerij, met in totaal 312 planten en 20 stekken, is meteen ontruimd. De politie stelt nader onderzoek naar de hennepplantage in.


comments powered by Disqus