Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 Rookmelder Marktstraat Wierden 055531

Het weer in Twente
Het is   9.2 °
Windrichting  Z


Buienradar

Man gebruikt babbeltruc om woning bejaarden binnen te komen

04-04-2016
Almelo, Wierden - Op vrijdag 1 april rond 17:00 uur werd er vanaf de Hantermansdwarsstraat gebeld met de politie. Ongeveer anderhalf uur daarvoor had een bejaarde vrouw namelijk bezoek gehad van een voor haar onbekende man.

De man had op het raam geklopt en op die manier contact gekregen met de vrouw. De man had een zielig verhaal opgehangen over zijn vrouw die gewond in het ziekenhuis in Amsterdam zou liggen. De man wilde graag even binnen komen om met haar te bellen. De bejaarde vrouw had medelijden met de man en heeft hem daarom binnen gelaten. Eenmaal binnen had de man telefonisch contact met iemand anders en probeerde hij op een listige manier achter de naam van de vrouw te komen. Ook vroeg hij of de bejaarde vrouw hem geld kon lenen. De vrouw kreeg een steeds onbehaaglijker gevoel bij de man. Uiteindelijk lukte het de vrouw om de man weer naar buiten te werken.

Op zaterdag 19 maart rond 17:30 uur gebeurde hetzelfde bij een 67 jarige vrouw wonende aan de Jan Jansweg in Wierden. Zowel het verhaal als het signalement van de man komen bijna exact overeen. De politie vermoedt dan ook dat het dezelfde dader betreft.


Het signalement van de man is als volgt:
- eind 50
- brildragend (klein rond montuur)
- blank
- bleke gelaatskleur
- kalend
- rond de 1.60 a 1.65 meter
- Nederlands sprekend

Uiteraard is het advies van de politie om geen vreemde mensen binnen te laten! Wees alert en waarschuw (met name oudere) mensen in uw omgeving en maak altijd melding bij de politie wanneer men toch geprobeerd heeft om bij u binnen te komen.


Meer nieuws van 112 Almelo, Wierden

comments powered by Disqus