Laatse alarmmelding: P 2 BTW-02 BR berm-/bosschage Afrit N36 Re - AADORP Almelo 055541

Het weer in Twente
Het is   22.9 °
Windrichting  OZO


Buienradar

Hardloper mishandeld, getuigen gezocht

24-03-2016
Almelo - Een 40 jarige hardloper kreeg vorige week dinsdag 15 maart de schrik van zijn leven toen een auto met hoge snelheid zijn richting op kwam rijden.

De man liep samen met een vriend op het voetpad aan de Apollolaan, de auto reed ook over het voetpad. Kort daarvoor waren de hardlopende mannen dezelfde bestuurder ook al tegen gekomen op het Dollegoor. Daar hadden ze de bestuurder kenbaar gemaakt dat ze niet blij waren met het feit dat zij geen voorrang kregen van de bestuurder. Dit deed een van hen door met zijn hand een wegwerpgebaar te maken.

Rond 18:30 uur kwamen ze de man dus voor de tweede keer tegen en zocht hij bewust de confrontatie op. De man stapte de auto uit, kwam dichtbij een van de hardlopers te staan en probeerde hem een kopstoot te geven. De hardloper kon de kopstoot nog net voorkomen door zijn hoofd af te wenden. Uit zelfverdediging heeft hij de man toen een klap terug gegeven. Uiteindelijk werd de ruzie gesust en stapte de opgefokte bestuurder na een woordenwisseling weer in de auto om vervolgens met gierende banden weg te rijden.

De hardloper heeft zijn vriend toen thuis afgezet en wilde daarna terug lopen naar zijn eigen woning. Op de Apollolaan zag de hardloper de Ford Focus voor de derde keer rijden. De bestuurder zocht wederom de confrontatie, stapte uit met een ijzeren buis of een honkbalknuppel in zijn hand en begon hiermee op de hardloper in te slaan. Deze wist zich uiteindelijk te ontzetten en weg te rennen. Bij thuiskomst bleek dat hij behoorlijk wat letsel aan de mishandeling had overgehouden.

De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Volgens beide hardlopers hebben meerdere mensen de mishandeling gezien. De mannen konden het volgende signalement geven van de man die de mishandeling heeft gepleegd:

- lichtgetinte man
- ongeveer 25 jaar
- klein tot normaal postuur
- kort zwart haar met wat slag
- stoppelbaardje
- paarse gewatteerde jas, zonder capuchon
- bleek gezicht met rode vlekken
- leek onder invloed

Aan de achterkant van de Ford Focus zaten paarse en groene stickers om de wielkast. De achterste zijramen van de auto waren wit. Aan de spiegel hing een opvallende kralenketting. Heeft u informatie of slaat u aan op dit bijzondere signalement? Neem dan contact op met de politie. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


comments powered by Disqus