Laatse alarmmelding: P 2 BTW-02 BR berm-/bosschage Afrit N36 Re - AADORP Almelo 055541

Het weer in Twente
Het is   23.4 °
Windrichting  OZO


Buienradar

Politie houdt zes verdachten aan voor vervaardigen hennep

19-03-2016
Enschede - Op vrijdagochtend 18 maart kreeg de politie melding van een sterke henneplucht bij een woning aan de Waalstraat. Agenten die ter plaatse gingen troffen er onder andere planten, lampen en zes verdachten aan die druk bezig waren met de verwerking van hennep.

Rond 11.15 uur kregen agenten de melding en gingen direct naar de woning toe. Ze belden aan en spraken met de bewoner. Bij het opendoen van deur werd al meteen een sterke hennepgeur waargenomen en lagen er wietplantbladeren bij de voordeur. Voldoende indicatie voor een agent om eens binnen verder te kijken. Binnen bleek men druk bezig met het knippen van de opbrengst van een hennepteelt. In een andere ruimte bleek nog een hennepkwekerij in werking met 50 planten.

De kwekerij inclusief lampen en elektrische installatie en de voorraad henneptoppen werden afgevoerd en in beslag genomen. Ook de stroom werd illegaal afgetapt. Enexis heeft aangifte gedaan van diefstal van stroom. Tegen de zes verdachten uit Enschede in de leeftijd van 18 tot en met 20 jaar is proces-verbaal opgemaakt voor het vervaardigen van softdrugs en diefstal van stroom.


comments powered by Disqus