Laatse alarmmelding: P 2 BTW-02 BR berm-/bosschage Afrit N36 Re - AADORP Almelo 055541

Het weer in Twente
Het is   23.2 °
Windrichting  OZO


Buienradar

Politieman betrapt scooterdief op heterdaad

18-03-2016
Enschede - Na een korte achtervolging door de stad werd de verdachte door de kok van een horecagelegenheid tegen gehouden nadat hij de keuken in was gevlucht.

Bekende van de politie
Een politieman, gekleed in burger, was op donderdag 17 maart omstreeks 13.30 uur onderweg naar het politiebureau in Enschede voor zijn werk toen hij een man zich verdacht zag ophouden tussen de fietsen bij het Stationsplein. De politieman herkende de man als zijnde een 41-jarige‘bekende van de politie’ uit Enschede. De politieman is op een bankje gaan zitten en belde zijn collega’s. Op dat moment lukte het de verdachte man om een scooter te starten en er vandoor te gaan. De politieman is er op zijn fiets achteraan gefietst en maakte zich kenbaar als politieman. Hij greep hierbij de scooter vast. De scooterdief is daarna te voet gevlucht. De politieman is achter hem aangerend en heeft op de Korte Hengelosestraat van een omstander een fiets gevorderd. De verdachte man is de Walstraat in gerend.

Hij is via een steegje de keuken van een horecagelegenheid ingevlucht. Daar trok hij de deur achter zich dicht. De politieman had inmiddels hulp van zijn collega’s en samen met hen lukte het om de deur weer open te trekken. Daarop wilde de man via de voorzijde van het café wegvluchten maar hij werd tegengehouden door de kok. Hij is daarop geboeid door de politie en afgevoerd.
De man is opgesloten. De eigenaar van de scooter heeft aangifte gedaan.


comments powered by Disqus