Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 OMS brandmelding Sealed Air (Diversey) Hendrik ter Kuilestraat Enschede 054131

Het weer in Twente
Het is   9.5 °
Windrichting  ZZW


Buienradar

Politie onderzoekt gewapende overvallen in Overijssel

04-03-2016
Wierden, Deventer, Enschede - De politie onderzoekt drie overvallen in Overijssel op donderdagavond 3 maart. De overvallen vonden plaats in Wierden, Deventer en Enschede en hebben geleid tot fikse en snelle politie-inzet; de aanpak van overvallen staat immers hoog op de agenda.

Rond 19.55 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen over een gewapende overval op een supermarkt in Wierden. Tegen sluitingstijd kwamen twee gemaskerde mannen binnen, die twee medewerkers van de winkel bedreigden met een wapen. Korte tijd later vertrokken de twee met geld en reden weg in de auto.

Een 19-jarige medewerker sloeg snel alarm. Dankzij de goede informatie over onder andere de vluchtroute, kon de meldkamer direct diverse eenheden aansturen naar de supermarkt (waar de slachtoffers zijn opgevangen) maar ook naar plekken waar de daders naar toe zouden kunnen gaan. Ook de politiehelikopter werd ingezet.

De vluchtauto werd snel gevonden, waarop er een achtervolging met soms hoge snelheden plaatsvond. Die eindigde op de Hellendoornseweg in Hellendoorn, waar de auto werd aangetikt door een politievoertuig. Hierdoor verloor de bestuurder de controle over het stuur, waardoor er een ongeval plaatsvond. De auto sloeg over de kop en kwam op de zijkant te liggen. Een 28-jarige man uit Almelo werd aangehouden, maar werd voor lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een 21-jarige plaatsgenoot liep nog in Wierden rond en werd daar door politie-ambtenaren aangetroffen en aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en gaat de twee verhoren. 2016108241

Overval in Deventer
Rond 20.30 uur ging een gemaskerde man met een wapen een winkel aan de Lange Bischopsstraat in Deventer in en dreigde een 28-jarige medewerkster een geldbedrag af. Deze ging er vervolgens te voet vandoor. Na de melding zette de politie direct verschillende politie-agenten in om enerzijds het slachtoffer op te vangen maar ook om de dader op te sporen; helaas zonder succes tot nog toe. Als u wat gezien heeft, belt u dan met de politie op 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 2016108432

Overval op cafetaria in Enschede
Rond 21.55 uur was er een overval op een cafetaria aan de Voortsweg in Enschede. Op dat moment kwamen twee gemaskerde personen binnen. De 48-jarige eigenaar en zijn twee dochters werden bedreigd met een vuurwapen (of iets wat daarop lijkt). Het slachtoffer sloeg luid alarm waardoor de daders kennelijk schrokken en er vandoor gingen.

De meldkamer heeft na de melding direct verschillende collegaís ingezet, die in de omgeving gingen zoeken naar de daders (aan de hand van de opgegeven signalementen). Dit heeft helaas niet geleid tot succes.

Als u wat gezien heeft, belt u dan met de politie op 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 2016108432


Meer nieuws van 112 Wierden, Deventer, Enschede

comments powered by Disqus