Laatse alarmmelding: P 2 BTW-01 BR buiten Veenelandenweg Aadijk Almelo 053131

Het weer in Twente
Het is   5.4 °
Windrichting  N


Buienradar

Jaarwisseling Twente, Brandweer drukker dan vorig jaar

01-01-2016
Twente - De jaarwisseling in Twente verliep voor de brandweer en de geneeskundige diensten beduidend drukker dan vorig jaar. Gemiddeld komt het aantal incidenten ongeveer overeen met het beeld van de afgelopen vijf jaren.

Het was met pieken druk in de middag en avond voorafgaand aan de jaarwisseling, en in het eerste uur van het nieuwe jaar. Er is sprake geweest van drie incidenten met verbale agressie tegen hulpverleners; dit jaar bij brandweermedewerkers. Hierbij hebben zich geen ongevallen voorgedaan. Medewerkers van de geneeskundige diensten hadden niet te maken met agressie of geweld. Dit aantal past in het Twentse sfeerbeeld van de jaarwisseling van de afgelopen jaren. Op dit moment is er nog geen zicht op de omvang van de schade ten gevolge van de jaarwisseling.

Brandweer
De brandweer is in totaal 149 keer gealarmeerd. In de meeste gevallen ging het om kleine incidenten, zoals container- en afvalbrandjes. Maar er was ook sprake van wat grotere incidenten, zoals gas- en waterlekkages en auto- en woningbranden. In Enschede is sprake geweest van (verbaal) geweld tegen brandweermedewerkers.

Het aantal meldingen was een stuk meer dan vorig jaar toen de brandweer 89 keer moest uitrukken. De concentratie van de uitrukken lag vooral in de grotere steden zoals Almelo, Hengelo en Enschede. Maar ook de overige gemeenten hebben beduidend meer meldingen gehad. Hierbij ging het vooral om container-, afval- en coniferenbrandjes.

Oudejaarsdag
Brandweer Twente is op oudejaarsdag vanuit verschillende kazernes in totaal 96 keer gealarmeerd voor een incident. Dat is duidelijk meer dan vorig jaar toen de brandweer 56 keer werd gealarmeerd op oudejaarsdag.

Nieuwjaarsnacht
Na middernacht tot 06.00 uur in de ochtend moest de brandweer 53 keer in actie komen. Dat is ook meer dan vorig jaar toen de brandweer 33 keer moest uitrukken. Het bleef de gehele nacht onrustig.


comments powered by Disqus