Laatse alarmmelding: Incident Buren de Cafe Beckumerstraat Enschede

Het weer in Twente
Het is   15.3 °
Windrichting  WZW


Buienradar

Gevaar op de weg

05-06-2011
Goor - Een 35-jarige man uit Goor is in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juni zijn bromfietsrijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij flink dronken op zijn bromfiets reed en een gevaar op de weg was.

Agenten op de fiets zagen de man omstreeks 00.15 uur rijden op de Thomas Ainsworthstraat. Hij voerde geen licht, had geen helm op en zijn bromfiets maakte veel lawaai. Ook was geen kentekenplaat bevestigd op de bromfiets. De agenten gaven hem een stopteken, maar de 35-jarige reed met onverminderde snelheid door, de Laarstraat over. Voorbij de kruising met de Kollaan verminderde hij vaart om door een aantal hekwerken te rijden. Hier gaven de agenten, die hem op de fiets gevolgd waren, hem wederom een stopteken. Weer kon de man ontkomen en reed door, de Putterstraat in. De man reed midden op de weg en verminderde geen snelheid bij diverse kruisingen en straten van rechts. Ook bij het passeren van een cafetaria, waar veel jeugd buiten stond, reed hij met dezelfde snelheid door. Omdat de agenten te fiets hem niet bij konden houden, werd assistentie ingeroepen. Een agent in een dienstvoertuig kwam ter plaatse en versperde de 35-jarige bromfietser uiteindelijk de doorgang op de Scherpenzeelseweg. De man probeerde te ontkomen door vlak voor het dienstvoertuig linksaf de Nachtegaalstraat in te slaan. Hij nam de bocht echter met te grote snelheid, reed tegen een paaltje en kwam ten val. De man verzette zich tenslotte ook nog tegen zijn aanhouding.
Hij is meegenomen naar het bureau, waar de ademanalyse 2,22 promille aangaf. Zijn rijbewijs is ingevorderd en meerdere processen-verbaal zijn opgemaakt, waaronder voor gevaarlijk rijden en rijden onder invloed.


comments powered by Disqus