Laatse alarmmelding: P 5 BTW-02 BR berm-/bosschage Brugstraat Almelo 053131

Het weer in Twente
Het is   2.8 °
Windrichting  ZZW


Buienradar

Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

27-02-2015
Hellendoorn - Een 82-jarige vrouw uit Nijverdal werd donderdag 26 februari slachtoffer van een babbeltruc.

Afleiding
Omstreeks 16.30 uur reden twee onbekende vrouwen op de Hellendoornseweg de inrit op van een 82-jarige vrouw. Toen de bewoonster naar buiten kwam vroegen de onbekende vrouwen naar een hotel in de buurt. De bewoonster werd aan de praat gehouden buiten haar woning. Mogelijk wist een derde persoon de woning binnen te sluipen. Na enkele minuten gingen de vrouwen weer weg en bij terugkomst in de woning bleken enkele spullen te zijn gestolen, waaronder sierraden en geld.

Babbeltruc
Zo is ook hier gebruik gemaakt van de babbeltruc. Hierbij hielden twee vrouwen de bewoonster aan de praat terwijl een andere de woning insloop.

De politie wil de burgers waarschuwen voor deze dievegges. Iedereen moet alert zijn op het feit dat insluipingen en oplichting aan de deur voorkomen. Een aantal tips:
Indien iemand aan de deur zich voordoet als een medewerker van een bepaalde instantie, vraag altijd naar een identiteitsbewijs. Controleer dit en wees alert.
Laat vreemde personen voor de deur niet binnen en geef nooit geld, uw pinpas of pincode. Bewaar bovendien pincodes niet bij pinpassen.
Wees alert op openstaande deuren. Zonder dat je er erg in hebt, is een vreemde de woning ingeslopen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


comments powered by Disqus