Laatse alarmmelding: P 2 BTW-01 Brandweer (Inzet Brw Alg: reinigen wegdek) Spikkersweg Saasveld 052731 7597PB

Het weer in Twente
Het is   15.4 °
Windrichting  ZW


Buienradar

Bejaarden blijven slachtoffer babbeltruc, politie blijft waarschuwen

30-10-2014
Enschede, Losser - Dinsdag 28 oktober hebben drie Enschedese dames van ruim 80 jaar bezoek gehad van dieven die middels babbeltrucs hun woning wisten binnen te komen. Een week eerder was een 90-jarige bewoonster van de Oldenzaalsestraat in Losser al slachtoffer geworden van diefstal door een vrouw die kwam controleren of zij haar griepprik al had gehad. Bij de dames zijn onder andere sieraden ontvreemd. De politie doet een beroep op kinderen en andere familieleden om bij hun ouders deze verwerpelijke praktijken onder de aandacht te brengen en eens te vragen/controleren hoe zij omgaan met bezoek van onbekende mensen.

Dinsdagmorgen rond 10.30 uur kreeg een 88-jarige bewoonster van de Mozartlaan bezoek van een vrouw die aangaf werkzaam te zijn voor een thuiszorg organisatie en in verband met een onderzoek de woning te willen bekijken. Nadat de vrouw haar woning had verlaten miste de 88-jarige sieraden. Tegen 13.30 uur kreeg een 85-jarige bewoonster van de Burgemeester van Veenlaan bezoek van een man en een vrouw die haar uitnodigde namens de buren. Als de man en de vrouw haar woning weer verlaten blijken er goederen uit haar slaapkamer ontvreemd te zijn. Tegen 16.00 uur krijgt een 89-jarige bewoonster van de Fridtjof Nansenstraat bezoek van drie personen, twee vrouwen en een man. Zij weten de woning binnen te komen door zich voor te doen als medewerkers van de woningstichting. Onderzocht wordt of mevrouw wat mist.

Getuigenoproep
De politie is een onderzoek gestart om deze praktijken zo snel mogelijk een halt toe te roepen. Het ingestelde buurtonderzoek heeft helaas geen informatie opgeleverd waarmee de identiteit van de dieven kan worden achterhaald. Heeft u informatie die kan bijdragen om de daders te achterhalen, neemt u dan contact op met het Woninginbrakenteam van politiedistrict Twente via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.


comments powered by Disqus