Laatse alarmmelding: VOA svp bellen met OC Hengelo

Het weer in Twente
Het is   6.7 °
Windrichting  ZZO


Buienradar

Onderzoek naar verkeersincident met studenten afgerond

10-10-2014
Deurningen - Op donderdagmiddag 2 oktober is een groep van zes studenten aan de Oldenzaalsedijk in Deurningen bijna aangereden door een onbekend gebleven automobilist. Er zijn geen aanwijzingen dat sprake was van een gerichte actie.

Het incident vond plaats rond 14.45 uur. De zes studenten liepen twee aan twee in camouflage uniform rechts langs de Oldenzaalsedijk, een smalle, bochtige weg in het buitengebied. Hun instructeur liep achter de groep. Een naderende, vermoedelijk te hard rijdende automobilist reed de groep bijna aan, maar ontweek de groep op het laatste moment. Er is niemand geraakt. De instructeur heeft nog geprobeerd de automobilist te laten stoppen, maar deze reed door. De geschrokken studenten en instructeur belden de politie, die een onderzoek instelde.

Uit het onderzoek, uitgevoerd samen met de marechaussee, blijkt dat het weliswaar om lomp en gevaarlijk rijgedrag gaat, maar zeer waarschijnlijk niet om een gerichte actie. Dit blijkt uit de verklaringen van de studenten en instructeur, en de wegsituatie.

Ondanks de nodige zoekslagen op basis van de omschrijving van de auto, is het de politie tot op heden helaas niet gelukt om de automobilist op te sporen.


comments powered by Disqus