Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 OMS handmelder JP van den Bentstichting Eulderinkweg Enschede 054131

Het weer in Twente
Het is   28.1 °
Windrichting  ZW


Buienradar

Onderzoek afsluiten abonnementen onder dwang

14-05-2014
Hengelo, Enschede - De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart naar het onder dwang afsluiten van telefoonabonnementen bij makkelijk be´nvloedbare slachtoffers. Een 20-jarige EnschedeŰr is als verdachte in dit onderzoek aangehouden.

De recherche kwam 1 mei jl. de man op het spoor nadat er tussen februari en mei meerdere meldingen werden gedaan dat mensen onder dwang telefoonabonnementen hebben moeten afsluiten. Vier Hengelose slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan.

Abonnementen
Slachtoffers, meestal makkelijk be´nvloedbaar, werden door de verdachte benaderd met het verhaal dat ze eenvoudig geld konden verdienen wanneer zij een aantal telefoonabonnementen met een bijbehorende smartphone zouden afsluiten. Wanneer een abonnement was afgesloten moesten de slachtoffers de waardevolle nieuwe smartphones en contracten inleveren en de verdachte verkocht het toestel vervolgens door aan handelaren. De slachtoffers werd wijsgemaakt dat zij verder geen klant zouden blijven bij de telefoonmaatschappij waar zij de abonnementen hadden afgesloten. Dit bleek niet het geval, waardoor de slachtoffers maandelijks de kosten van de abonnementen moesten ophoesten.

Bedreiging
De maandelijkse kosten bedroegen in alle gevallen vele honderden euroĺs. Het afsluiten van de abonnementen en het innemen van de telefoons ging in ÚÚn geval gepaard met bedreiging. De 20-jarige verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. Hij mag zich voor de rechter verantwoorden.

Meer slachtoffers
De recherche heeft het vermoeden dat er meer slachtoffers zijn en vraagt gedupeerden alsnog aangifte te doen. Het team is bereikbaar via 0900-8844.


comments powered by Disqus