Laatse alarmmelding: P 2 BTW-02 BR berm-/bosschage Afrit N36 Re - AADORP Almelo 055541

Het weer in Twente
Het is   24.0 °
Windrichting  OZO


Buienradar

Verdachte opgepakt in onderzoek dood Marja Nijholt

30-04-2014
Enschede, Oss - In het onderzoek naar de dood van de 48-jarige Marja Nijholt uit Enschede, heeft de politie dinsdag een 30-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de vrouw, van wie het levenloze lichaam op 01 januari 2013 in Oss werd aangetroffen.

De verdachte zat op het moment van zijn aanhouding gedetineerd op andere gronden. In de loop van het rechercheonderzoek kwam de man in beeld als mogelijke verdachte. Hij verbleef de afgelopen tijd in het buitenland. Op verzoek van de Nederlandse justitie werd hij wegens executie van een eerdere straf overgeleverd en vastgezet. Hij wordt de komende dagen verhoord.

Onderzoek
Op de eerste dag van 2013 werd rond 10.20 uur in de voortuin van een woning aan de Berghemseweg het dode lichaam van de 48-jarige Marja Nijholt uit Enschede gevonden. De politie startte direct een grootschalig rechercheonderzoek naar de omstandigheden waaronder de vrouw om het leven was gekomen. Uit sectie op het lichaam van het slachtoffer was gebleken dat de vrouw werd doodgestoken. De gangen van de vrouw in Oss en directe omgeving werden voor een groot deel gereconstrueerd op basis van getuigenverklaringen en beelden van bewakingscamera's. Meerdere keren werd de hulp van burgers ingeroepen in diverse opsporingsprogramma's. Daarbij werd door de Hoofdofficier van Justitie van het arrondissementsparket Oost-Brabant een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de "gouden tip".


Meer nieuws van 112 Enschede, Oss

comments powered by Disqus