Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 (Middel BR) BR winkel Rijssensestraat Wierden 055461

Het weer in Twente
Het is   8.6 °
Windrichting  ZZW


Buienradar

Aanhoudingen na inbraak hennepkwekerij

28-04-2014
Enschede - Zondag 27 april zijn drie personen aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een woning aan de Herman van Hoevellstraat. In die woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Ook de eigenaar van de hennepkwekerij is later aangehouden.

Oplettende getuige
Een oplettende getuige zag dat zondagmiddag vermoedelijk een inbraak werd gepleegd in de woning aan de Herman van Hoevellstraat in Enschede. De getuige wist een kenteken te noteren van een auto die door de inbrekers werd gebruikt. Toen agenten bij woning aan de Herman van Hoevellstraat kwamen, zagen zij dat een deur was opengebroken. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Vermoedelijk was een deel van de planten ontvreemd.

Drie verdachten aangehouden
Aan de hand van het genoteerde kenteken kon de politie drie personen aanhouden in een woning aan de Willem de Clercqstraat in Enschede. In die woning werden ook de vermoedelijk weggenomen hennepplanten aangetroffen. Het drietal was bezig de toppen van de planten te knippen. In totaal zijn vijf zakken met hennep voor onderzoek in beslag genomen. Ook werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De drie verdachten, een 23-jarige vrouw uit Enschede, een 48-jarige EnschedeŽr en een 30-jarige EnschedeŽr, zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Verdachte aangehouden voor hennepkwekerij
Later op de middag werd de bewoner van de woning aan de Herman van Hoevellstraat aangehouden voor het hebben van de hennepkwekerij. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Maandag is de kwekerij ontruimd. De kwekerij had ruimte geboden aan 142 hennepplanten en er bleek sprake te zijn van diefstal van stroom.


comments powered by Disqus