Laatse alarmmelding: Aanrijding letsel Rembrandtlaan Almelo

Het weer in Twente
Het is   7.1 °
Windrichting  WZW


Buienradar

Aanhouding voor mishandeling met dodelijke afloop in 97

18-02-2014
Beckum - De politie heeft een man uit Haarlem aangehouden op verdenking van de ernstige mishandeling van het echtpaar Meijerink uit Beckum in 1997. Het mannelijke slachtoffer overleed enige tijd na de mishandeling aan zijn verwondingen. De verdachte zit vast voor verhoor en zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De verdachte is een 47-jarige man uit Haarlem. Hij werd vandaag, 18 februari 2014, aangehouden in zijn woonplaats. De man wordt verdacht van de ernstige mishandeling van het echtpaar Meijerink. Zij werden in de nacht van 23 op 24 augustus 1997 in hun woning aan de Borgelinkstraat in Beckum ernstig mishandeld. De man en de vrouw werden direct met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De man overleed op 26 september 1997 aan de gevolgen van de mishandeling. De aanhouding is het resultaat van hernieuwd onderzoek naar de ernstige mishandeling.

Eerder incident
Uit het onderzoek komt naar voren dat er een relatie bestaat met een incident dat twee weken ervoor in Beckum heeft plaatsgevonden. Bij dat eerdere incident werd een man, die verbleef in een woning tegenover het echtpaar Meijerink, niet vrijwillig meegenomen en mishandeld. Deze man was een bekende in de Enschedese sekswereld en had daar grote schulden.

Tips
Mensen die naar aanleiding van deze aanhouding nog informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844. Zij kunnen ook anoniem hun tips kwijt via de Nationale Criminele Inlichtingeneenheid, tel 079-345 8999 of via Meld Misdaad Anoniem, tel 0800-7000.


comments powered by Disqus