Laatse alarmmelding: Aanrijding letsel Henri Dunantstraat Almelo

Het weer in Twente
Het is   6.3 °
Windrichting  ZZW


Buienradar

Ontvoerde meisjes met moeder herenigd

30-07-2013
Haaksbergen - Drie meisjes uit Haaksbergen zijn dinsdagmiddag 30 juli veilig naar Nederland teruggekeerd en met hun moeder herenigd. Eerder nam hun vader hen - tegen de wil van hun moeder - mee naar SyriŽ. Agenten hielden de vader bij aankomst in Nederland aan.

De meisjes ( 7, 8 en 11 jaar) vertrokken dinsdag 23 juli jl. in alle vroegte met hun 42-jarige vader, via een Duits vliegveld, naar Instanbul. Later bleek dat het viertal was doorgereisd naar SyriŽ. Daar verbleven ze enkele dagen bij familie. De Syrische schoonfamilie legde contacten met de echtgenote in Nederland.

Intensieve internationale samenwerking
De echtgenote deed na vertrek van man en dochters aangifte van mishandeling, gijzeling van haarzelf en van ontvoering van haar dochters. Een rechercheteam van het politiedistrict Twente werkte vervolgens, onder leiding van het Openbaar Ministerie, intensief met verschillende Turkse en Nederlandse instanties en autoriteiten samen. Daarbij lag het accent vooral op een veilige terugkeer van de meisjes naar Nederland. Hierbij speelden de verschillende culturele en juridische aspecten en achtergronden een belangrijke rol.

Strafrechtelijk onderzoek
Na contacten met onder andere politie, familie en het maatschappelijk werk, was de Haaksbergenaar bereid om onder politiebegeleiding vrijwillig met zijn dochters naar Nederland terug te keren. Naar de man en mogelijke betrokkenen wordt een nader strafrechtelijk onderzoek ingesteld.


comments powered by Disqus