Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 Luid/optisch al. Oude Vriezenveenseweg Almelo 053131

Het weer in Twente
Het is   14.1 °
Windrichting  ZO


Buienradar

Aanhouding na achtervolging

05-06-2013
Rijssen - De politie hield op woensdag 5 juni omstreeks 1.30 uur in de wijk Veeneslagen een 33-jarige man uit Den Haag aan. De man reed in een gestolen auto en had inbrekerswerktuig bij zich.

Surveillerende agenten zagen de auto bij Holten rijden op de Rijssenseweg richting Rijssen. De agenten keerden hun voertuig om de auto te controleren. Navraag bij de meldkamer wees uit dat de auto is gestolen in Utrecht. De auto reed met hoge snelheid richting Rijssen, waarbij de bestuurder een aantal keren op de andere weghelft reed om te voorkomen dat de politieauto kon inhalen. Toen de bestuurder linksaf wilde staan de Stroekeld in, dwong de politieauto de andere auto tot stoppen door deze af te snijden en er tegenaan te rijden. Dit om een gevaarlijke verkeerssituatie in de woonwijk te voorkomen. Bij de aanrijding raakten beide autoís zwaar beschadigd, maar raakte niemand gewond.

Na de aanrijding vluchtte de bestuurder de woonwijk in. Na een korte achtervolging te voet, hielden agenten de man aan op de Scholekster. Hij wordt verdacht van diefstal cq. heling van de auto. De man is opgesloten voor verhoor. De politie trof in de auto inbrekerswerktuig aan. Er wordt onderzocht of er een verband is met recente woninginbraken en autokraken in de wijk Veeneslagen.


comments powered by Disqus