Laatse alarmmelding: Aanrijding letsel Cesar Franckstraat Almelo

Het weer in Twente
Het is   5.6 °
Windrichting  ZZW


Buienradar

Hennepkwekerij aangetroffen aan De fazant

28-02-2013
Almelo - Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 27 februari een inwerking zijnde hennepkwekerij op in een woning aan De fazant aangetroffen.

In de woning werden 160 oogstrijpe hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt van de buren en was er een zeer gevaarlijke situatie ontstaan door de openliggende elektrische bedrading. Bij de bewoner werden eerder hennepkwekerijen aangetroffen. De 48-jarige bewoner werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


comments powered by Disqus