Laatse alarmmelding: P 2 BTW-01 Stank/hind. lucht (vreemde lucht) Thorbeckelaan Almelo 053131

Het weer in Twente
Het is   1.4 °
Windrichting  WZW


Buienradar

Drie mannen aangehouden voor diefstal en heling fietsen

19-12-2012
Ootmarsum - Dinsdag 18 december zijn drie mannen aangehouden die worden verdacht van diefstal danwel heling van fietsen. De drie zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Dinsdagmiddag kreeg de politie omstreeks 13.30 uur een melding dat bij een supermarkt in Ootmarsum een man een vuurwapen bij zich had. Er werd een signalement doorgegeven van de man en de bus waarin hij reed. Meerdere politie-eenheden keken direct uit naar deze man. De politie trof het grijze busje aan bij een pand in de omgeving van de Vasserweg in Ootmarsum.

Een vrachtwagen die vanaf het pand wegreed werd gevolgd en staande gehouden op de Laagsestraat in Ootmarsum. In de vrachtwagen werden negen fietsen aangetroffen waarvan de sloten ontbraken of opengebroken waren. Daarop werd de bestuurder, een 45-jarige man uit het Duitse Neuenhaus, aangehouden. Hij wordt verdacht van heling en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De vrachtwagen is voor onderzoek in beslag genomen, evenals de fietsen. Twee fietsen zijn maandag gestolen in Deurningen. De herkomst van de andere fietsen wordt nog onderzocht.

Toen de man in het grijze busje ook vertrok vanaf het pand, werd ook hij gevolgd en staande gehouden op de Vasserweg. De man, een 45-jarige Oldenzaler, werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van bedreiging en fietsendiefstal c.q. heling. De bus waarin hij reed is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Bij zoeking in het pand werden een grote partij fietstassen en twee gestolen bromfietsen aangetroffen. Ook werd een vuurwapen aangetroffen. Een 60-jarige EnschedeŽr die in het pand aanwezig was, werd aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van heling en wapenbezit.


comments powered by Disqus