Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 OMS handmelder JP van den Bentstichting Eulderinkweg Enschede 054131

Het weer in Twente
Het is   28.5 °
Windrichting  WZW


Buienradar

Drie kanoŽnde meisjes met stenen bekogeld. De politie zoekt getuigen

28-08-2012
Borne - Drie 12-jarige meisjes uit Borne werden maandag 27 augustus tijdens het kanoŽn bekogeld met stenen door drie kinderen. De politie wil de daders spreken en roept getuigen op zich te melden.

Maandagmiddag 27 augustus omstreeks 15.00 uur wilden drie meisjes met een kano vanaf Het Plein in Hengelo naar Zenderen kanoŽn. Toen men de Bornse Maten passeerden stonden daar twee jongens en een meisje aan de kan van het water. De drie kanoŽnde meisjes werden door het drietal bekogeld met onder andere (bak)stenen en modder. De drie belagers volgden de meisjes de gehele route en bleven hen met stenen gooien. Een van de belagers heeft een van de meisjes met een met een punt geslepen tak in het gezicht geraakt waarbij het meisje een verwonding opliep. De belagers hebben de meisjes zeer lang gevolgd en belaagd waardoor de kanovaart een behoorlijke kwelling is geweest voor de drie meisjes. De politie wil daarom graag de drie belagers aanspreken op hun gedrag en roept getuigen op zich te melden.

De belagers hadden het volgende signalement:
Dader 1: ongeveer een 10-jarige jongen, ongeveer 1,40 meter lang, heeft kort donkerblond haar met een rode gloed. Hij fietste op een blauw/rode cross fiets.

Dader 2: ongeveer 7-jarige jongen, lichtblond stekelig haar. Hij droeg een korte broek, groen t-shirt en donkergroene legerlaarzen. Hij fietste op een blauw/groene fiets.

Dader 3: ongeveer 10-jarige meisje, stevig postuur met rossig haar. Zij droeg een haarband, blauwe spijkerbroek, blauwe laarzen met roze bloemen erop. Zij fietste op een geelkleurige omafiets met een tijgerprint en voorop een fietsmand.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Borne 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


comments powered by Disqus