Laatse alarmmelding: VOA svp bellen met OC Hengelo

Het weer in Twente
Het is   6.7 °
Windrichting  ZZO


Buienradar

Woninginbrekers aangehouden, politie zoekt getuigen

23-07-2012
Bruinehaar - De politie heeft zondag 22 juli een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 39-jarige man uit Zevenaar aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Zondag 22 juli tussen 14.30 en 18.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Gravenlandweg in Bruinehaar. Onder meer werden sieraden, een iPad, een mobiele telefoon en de bij de woning geparkeerde auto weggenomen. Na de inbraak werd in de straat een onbekende auto aangetroffen. Deze auto, een blauwe Volkswagen Golf met kenteken FG-PL-77, bleek zaterdag 21 juli in Meppel te zijn gestolen.

Aanhouding
Omstreeks 22.00 uur werd de gestolen auto in Arnhem rijdend aangetroffen. De twee inzittenden waren onder invloed van alcohol. Van de 36-jarige bestuurder is het rijbewijs ingevorderd, hij blies 1.75 promille. In de auto werd een deel van de buit teruggevonden. De mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Getuigen gezocht
Onder meer wordt onderzocht of de twee mannen voor meerdere inbraken verantwoordelijk zijn. Mogelijk hebben zij de in Meppel gestolen Volkwagen Golf hierbij gebruikt. De politie wil daarom graag in contact komen met mensen die deze auto hebben zien rijden tussen zaterdag 21 juli en zondagavond 22 juli. Zij worden verzocht zich te melden via het algemene telefoonnummer van Politie Twente, Woninginbrakenteam, 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.


comments powered by Disqus