Laatse alarmmelding: 7678TN Broekbeekweg Geesteren OV

Het weer in Twente
Het is   19.2 °
Windrichting  W


Buienradar

Man aangehouden voor bedreigen met vuurwerkpistool

04-06-2012
Enschede - Een 24-jarige man uit Enschede werd zondag 3 juni aangehouden voor het dreigen met een vuurwerkpistool.

Zondag 3 juni omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een onenigheid tussen een automobilist en een scooterrijder op de Wesselerbrinklaan in Enschede. Een getuige zag dat de automobilist een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in de hand hield. De politie werd ingeschakeld. Doordat het kenteken van de auto bekend was kon de politie de bestuurder kort erna aanhouden in zijn woning. De 24-jarige man bekende in het bezit te zijn van een vuurwerkpistool. De man werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het vuurwerkpistool werd in beslag genomen.
De verdachte kreeg een boete van € 200 opgelegd. Hij was bereid dit direct te betalen. Na betaling kon de man naar huis. Hiermee is de zaak afgehandeld.

Aanhouden Betalen Contant
Vanaf februari 2012 werkt de politie met de zogeheten ABC-afdoening. ABC staat voor Aanhouden Betalen Contant. Een verdachte die bereid is de boete en het eventuele schadebedrag direct te betalen, kan op het bureau contant of met pin betalen. Na betaling is de zaak afgehandeld en kan de verdachte gaan. Er wordt geen proces-verbaal opgemaakt. De zaak komt dan ook niet meer voor de rechter.

Deze werkwijze heeft als grote voordeel dat voor alle partijen snel duidelijkheid is over de afhandeling. Ook betekent het voor de politie en het OM een lastenverlichting. Alleen meerderjarige verdachten van een misdrijf waarbij het bewijs rond is, komen voor deze afdoening in aanmerking. Deze verdachten mogen nog niet eerder voor een soortgelijk delict zijn veroordeeld.


comments powered by Disqus