Laatse alarmmelding: ICT is gelukt

Het weer in Twente
Het is   22.7 °
Windrichting  W


Buienradar

19-jarige man beroofd in eigen woning, politie zoekt getuigen

24-05-2012
Hengelo - Een 19-jarige man uit Hengelo is dinsdag 22 mei beroofd bij zijn woning aan de Marathonlaan. De man is hierbij gewond geraakt.

De man pinde tussen 17.00 en 17.30 uur geld bij een pinautomaat aan de Twekkelerweg. Tijdens het pinnen zag hij een man met een donkere huidskleur aan de overkant van de weg staan, die zich verdacht gedroeg. Toen hij het gepinde geld wegstopte, kwam de onbekende man op hem afrennen. De 19-jarige sloeg op de vlucht en kon de man afschudden.

Omstreeks 17.45 uur was de 19-jarige man in zijn woning aan de Marathonlaan. Hij hoorde geluid in de achtertuin en ging poolshoogte nemen. Hij zag dat zijn hond, die in de achtertuin verbleef, weg was, waarop hij de tuin inliep. In het gangpad zag hij een onbekende man met een donkere huidskleur, die de hond vasthield. Toen de 19-jarige de hond wilde pakken, kreeg hij van achteren een klap op zijn hoofd, waardoor hij even buiten westen raakte. Toen hij bijkwam merkte hij dat er geld was gestolen en zijn huis was doorzocht. De 19-jarige heeft zich onder behandeling moeten laten stellen van een arts.

De 19-jarige verklaarde dat de man die hij bij het pinnen had gezien, niet dezelfde kleding droeg als de man die de hond had vastgepakt. De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat de man bij de woning niet alleen handelde.

Het signalement van de man die de hond vasthield
- Man met zeer donkere huidskleur
- Circa 1.90 m. lang
- Kort donker kroeshaar met krulletjes
- Ringbaardje (met dunne lijn van oor tot oor)
- Zwart T-shirt met tekst van mouw tot mouw lopend over het rugpand
- Tatoeages op beide armen en op één van de handen


Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen en wil graag in contact komen met mensen die iets van de beroving in de Marathonstraat hebben gezien en met mensen die getuige zijn geweest van het incident op de Twekkelerweg. Ook mensen die wellicht iets verdachts hebben opgemerkt in één van beide straten, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan via het algemene telefoonnummer van Politie Twente, team Hengelo, 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.


comments powered by Disqus