Laatse alarmmelding: P 2 BTW-01 HV weg letsel (THV: Licht) Hoofdstraat Vroomshoop 059093 053531

Het weer in Twente
Het is   28.0 °
Windrichting  WZW


Buienradar

Twee verdachten aangehouden na lossen waarschuwingsschoten

26-02-2012
Hengelo - Een 22-jarige man uit Hengelo en een 16-jarige jongen uit Rijssen werden zondagmorgen 26 februari na een achtervolging door Twente aangehouden. De politie heeft tijdens de vlucht enkele waarschuwingsschoten gelost.

Zondag 26 februari omstreeks 04.15 uur kreeg de politie melding van diefstal benzine bij een tankstation op de A1 ter hoogte van Noord-Deurningen. De politie trof de auto kort na de diefstal aan op de A1 en startte een achtervolging. Ter hoogte van Markelo werd de auto tot stoppen gedwongen. Bij een poging de twee inzittenden aan te houden, reed de auto achteruit in op de politieauto. De agenten waren toen uitgestapt en raakten niet gewond. Hierna hervatte de mannen hun vlucht. De achtervolging ging terug in de richting van Hengelo. Op de Breemarsweg werden de verdachten tot stoppen gedwongen. De politie heeft tijdens de achtervolging meerdere waarschuwingsschoten gelost. De twee verdachten, een 22-jarige bestuurder uit Hengelo en een 16-jarige passagier uit Rijssen konden op de Breemarsweg worden aangehouden. Beide personen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Mogelijk zijn er getuigen die het een en ander hebben gezien van de achtervolging en nog niet met de politie gesproken. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


comments powered by Disqus