Laatse alarmmelding: P 1 BTW-01 (Middel BR) BR winkel Rijssensestraat Wierden 055461

Het weer in Twente
Het is   9.3 °
Windrichting  Z


Buienradar

Gewapende overval op een lectuurwinkel aan de Grotestraat

31-01-2012
Almelo - Dinsdag 31 januari omstreeks 16.00 uur vond een gewapende overval plaats op een lectuurwinkel aan de Grotestraat in Almelo. Politie Twente heeft een Enschedeër aangehouden, waarvan wordt onderzocht wordt of hij betrokken is geweest bij de overval.

Het vermoeden bestaat dat de overval is gepleegd door vier mannen. Eén van hen bleef in een kleine zwarte auto zitten tijdens de overval. Terwijl een andere overvaller buiten de winkel bleef staan, kwamen de andere twee de winkel binnen en bedreigden een medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Nadat ze geld hadden buitgemaakt verlieten ze de winkel en vluchtten lopend weg in de richting van de Bornsestraat. De kleine zwarte auto is weggereden en werd later elders in Almelo zonder bestuurder aangetroffen.
Van de drie overvallers in en buiten de winkel is een summier signalement bekend. Het betroffen mannen met een blank uiterlijk van rond de 20 jaar. Zij droegen mutsen (twee zwart en één wit) en donkerkleurige jassen, waarvan één een horizontale beige streep op de rug had.

De politie wil graag in contact komen met getuigen van de overval. Ook mensen die één of meer personen hebben zien wegrennen in de omgeving van de Grotestraat/Bornsestraat, worden verzocht contact op te nemen. Bij het aantreffen van (één van) de mannen, wordt u verzocht geen actie te ondernemen, maar direct contact op te nemen met het alarmnummer van de politie: 112. Heeft u andere informatie die voor het onderzoek van belang zou kunnen zijn, dan kunt u contact opnemen via het algemene nummer van Politie Twente, overvallenteam: 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.


comments powered by Disqus